Thailand, Phuket och Koh Samui

Nu har vi varit i Thailand i over tva veckor och bara haft det skont med sol och bad. I Phuket var vi pa stranderna Kata och Karon beach och tog aven en dag en longtail boat ut till Freedom beach. Har inhandlat oss cyklop och snorkel ocksa sa vi har ocksa snorklat runt lite och smugit pa fiskar, dock inte lika bra som barriarrevet.

Nu pa Koh Samui bor vi battre an vi nagonsinn gjort och hon som ager stallet ar fantastisk och fixar allt at oss, tvatt, tipsar om bra restauranger, bat till natsa o, osv. Vi har nu ocksa fatt sallskap av nagra vanner hemifran som bor pa samma stalle.

Har inte blivit att vi gjort sa mycket mer an att sola och bada i Thailand och har darfor inte sa mycket att beratta. Igar var vi pa en strand hogre upp pa on och kollade pa lite svenska band som var dar och spelade, detta haller pa i 48 timmar sa blir till att aka dit ikvall igen.

Imorgon drar vi vidare till nasta o, Koh Phangang eller natt, inget vidare pa thailandsk stavning

Mat och shopping

Kuala Lumpur blir bara battre, speciellt nu nar vi hittat IKEA, forever 21, TGH it's friday och annat man kanner igen. Dock tror jag faktist att IKEA tog priset. Tog taxi i 50 minuter dit och at lax till forratt, kottbullar till varmratt och chokladboll till efterratt men inte nog med det vi hittade aven IKEA shoppen som bjod pa polarbrod, kalles kaviar, pepparkakor, knackebrod, svenska lantchips och annat gott som jag och Josefine jublade for och kopte med oss. Detta kunde vi behova med tanke pa att thaimaten har absolut INTE ar nagot att ha, men som tur ar finns alltid McDonalds, Subway och andra kedjor man kanner igen. Kanner mig som en riktig svenne men svensk mat ar faktist godast.

For att ta upp nagot annat an maten sa ar shoppingen verkligen kanon har sa bade jag och Josefine borjar kanna att vi far lugna ner oss lite och spara pengar, fast vi levde faktist valdigt snalt i Australien sa lite kan man fa unna sig. Speciellt nar allt ar sa mycket billigare an i Sverige sa kanns det som riktigt kap.

Om sex dagar aker vi vidare till Thailand for sol och bad, antligen. Har bara solat och badat undefar sju dagar pa hela resan, har inte riktigt hunnit med de och anda tankt att det finns tid till det i Thailand sa forhoppningsvid ar vadret bra sa man slipper komma hem och skammas for att ha varit borta i 3 manader och fortfarande blek.

Kuala Lumpur

Forsta intrycket av Kuala Lumpur var kankse inte de basta. Det borjade med att vi blev avslappta jattekissenodiga eftersom bussen inte hade toalett och jag sov som bast nar den stannade for toabesok. Sa vi borjade med att leta toalett, vilket resulterade till att vi hittade ett rum med ett hal i golvet dar man fick satta sig pa huk och inget papper fanns det heller. Sen tog vi en taxi som vi betalade pa tok for mycket for och akte in till stan for att leta boende, som vi i och for sig hittade ett bra. Dock blev det inte mycket till somn forsta natten da vi hade den fullaste personen jag nagonsinn sett i samma rum och inte nog med det utan han sov over mig ocksa. Sa nar jag och Josefine precis somnat kommer han invinglandes i rummet och lagger sig, i 10 minuter. Sen trillar han i princip ner fran sangen och spyr precis utanfor dorren, och sa ackligt jag tycker sant ar stannade jag inte kvar i de rummet utan forsokte satta fotterna dar de inte var spy och ga ner till receptionen, sa dar satt jag och josefine till fem pa morgonen da vi tog ett nytt rum som vi sag till att killen betalade for.

Andra intrycket var battre. Shoppingen. Oj sa billigt det var, markesskor kostar mindre an halften sa mycket som hemma och finns i massor. Kladerna orkade vi inte kolla pa idag men ar saker pa att de ocksa ar billigt sa nu blir det till att gora ny plats i resvaskan.

Vi har aven anat att det finns ett IKEA i narheten, sa fort vi fatt reda pa vart blir det till att dra dit och ata kottbullar vilket ska bli ljuvligt. Har aven hort de rycktas om att IKEAs storsta malgrupp har ar svenska hungriga backpackers som ar trotta pa ris och nudlar. Som mig och Josefine:)

RSS 2.0