Zoo och safari

Sista dagen i singapore idag, och idag ska vi se nagot som har med Singapore att gora eftersom vi de tva andra dagarna sett little india och china town. Igar va vi i chinatown, ratt sjukt att chinatown finns i sa manga lander och nastan alla kineser som inte befinner sig i kina befinner sig i chinatown i nagot annat land. Inte aker jag utomland for att se dalahastar och dansa runt midsommarstang, vilket man kankse marker nar jag ar i Singapore och flanger runt i little india och chinatown. Hur som helst fick vi oss en riktig matupplevelse i chinaown. Bestallde mat ur ett hal i vaggen som sags vara det basta och billigaste och billigt var det, 10 svenska kronor for tva ratters. dessutom fick vi en tjej fran malaysia vid samma bord om tyckte vi va bedrovliga pa att ata med pinnar sa fick oss en lektion i bordsskick ocksa. Fast inte vet jag om kineserna sjalva ar sa duktiga pa det dar med bordsskick da de sitter och rapar och tuggar maten och spottar ut allt de som inte ar gott pa bordet. Kankse kan de lara sig att stycka kott istallet for att lagga i bitar med ben och brosk och allt i soppan. Idag har vi tankt agna dagen till att se lite djur. Pa dagen ska vi aka till Singapore zoo som har massor med djur. Sen pa kvallen ska vi ga pa Singapore night safari. Anledningen till att man gor det i pa kvallen i morker ar att man inte ser stangslet mellan oss och djuren och far darfor kanslan av att djuren ar precis intill en och kan komma fram och ta en tugga, kusligt. Nu ar ocksa biljetten till Kuala Lumpur bokad for imorgon. En riktigt lyxig tur blir det dit, buss i forsta klass med massage i stolarna och meny till maten, 300 kronor betalade vi for det. Dock fick vi reda pa idag att vi maste ha en biljett ut ur Malaysia bokad for att fa komma in i landet sa att fa tag i en san blir kvallens projekt.

Singapore

Singapore kans lyxit efter att ha varit i Australien i nastan 8 veckor. Det ar rent och allt ar billigt. I Australien va det nastan bara McDonalds maten som kostade under 10$ dvs, 70 svenska kronor. Har betalar vi ungefar 25 svenska for riktig mat. Frukten och vattnet kostar inte heller skjortan har, sa nu har vi rad att lyxa till det ordentligt. Till sist ska jag inte glomma att namna boendet som vi i Austalien betalade mellan 120 och 200:- per natt for ett skitit stalle med bedbugs, har kostar det 30;- per natt och ar hur rent som helst, det ingar frukost och fri tillgang till internet och tvattmaskin. Sa hitills ar min bild av Singapore inte alls dum och kanns inte alls som ett nedkop att ha flyttat sig fran Australien till Asien, aven om Australien va hur bra som helst och kommer jag aka tillbaka nagonstans sa ar det dit.

Vi bor lite utanfor sjalva Singapore City sa det ar lite lugnare har men det finns fortfarande valdigt mycket affarer, matmarknader och restauranger men allt har ar valdigt mycket mer asiatiskt och inte lika internationellt som i riktiga "City".

Idag har varit varan forsta heldag i Singapore, imorse va vi lite sega som alltid efter man flugit men framat eftermiddagen piggnade vi till och gick in mot little india. Little india ar som ett litet omrade med bara indiska affarer och restauranger och mangder av indier, aven ett litet tempel har dom dar. Sa idag kandes det mer som om vi hade kommit till Indien an Singapore. Vi shoppade lite indiska smycken at indisk mat och va i templet dar alla indier satt om bad och hade med sig saker som dom offrade. En bra mysdag enligt mig, imorgon tror jag att vi tar bussen in till riktiga city.

Bedbugs

Efter att ha klarat sig hela vagen fran Sydney till Airlie Beach sa har vi nu fatt dom ackliga sma krypen, bedbugs. Dom bor i madrasserna och kommer fram pa natten och ater pa dig, som tur var sag vi dom i tid och hann flytta ut innan vi fick bett. Men sa latt blir man tyvarr inte av med dom eftersom dom ligger kvar i vaskan och kladerna, sa kladerna har vi tvattat och vaskan maste ut i sol i fyra timmar vilket kan bli svart med tanke pa att det ar regnperiod har nu. Far hoppas att vi inte har dom i vara vaskor nu i alla fall sa vi slipper dra med oss dom till asien imorgon.

Kommer antagligen inte ha mobil pa tva veckor nu, eftersom jag korkat nog tappat bort mitt svenska simkort. Nytt nummer blir det i Thailand.

Mor och Far: Jag har skickat mail till er som ni inte svarat pa, kankse sett det. Hor av mig till er med mail i asien eftersom jag inte kommer ha mobil, sa hall utkik i inkorgen.

Sista stoppet

Ikvall ar det dags for bussresa igen, vi tar nattbussen upp till Cairns som blir sista stoppet i Australien. Efter de har vi akt ca 300 mil genom Australiens ostkust, borjade i Sydney sen fortsatte vi med Byron Bay, Surfers Paradise, Brisbane, Noosa, Hervey Bay, Fraser Island, Airlie Beach, Whitsundays och sist Cairns.
Sa nu aterstar bara lite drygt en vecka i Australien innan vi fortsatter till Asien (Singapore, Malaysia och Thailand).
Basta med Australien har definitivt varit Fraser Island och Whitsundays och vi prickade in bra vader pa bada:) Whitsundays ar de sista vi gjort och kom hem darifran igar efter att ha seglat i tre dagar och tva natter. Vi snorklade pa barriarrevet och gick i land pa whitheaven beach. Sen var helt klart seglingen i sig helt kanon ocksa nar man kunde ligga pa dack. Vi fick ocksa se skoldpaddor och pa kvallen kom delfiner och hoppade runt baten. 

 

Tar jattelang tid att lagga upp bilder men hann fa upp tva i alla fall, mer kankse kommer.

 


Overlevde Fraser Island

Befinner oss nu i Hervey Bay efter att ha varit ute pa fraser island och campat i tre dagar och tva natter, men de var helt sjukt bra faktist:)
For er som inte vet ar det varldens storsta sand dyne o.
Vi tog oss runt i bil pa on, i varje bil var vi 10 personer och vi var totalt 4 bilar som akte tillsammans.
Innan vi akte upp fick varje grupp handla mat tillsammans som vi lagade pa plattor med gasbrannare, riktig campingkansla over det, fick passa oss for dingosarna som var hungriga efter var mat bara. Om natterna sov vi i talt pa stranden, rakt pa sanden inte mjukt vill jag lova.

Ikvall aker vi vidare till Airlie beach och till helgen aker vi ut och seglar pa Whitsundays. Tankte att jag skulle lagt upp bilder men mina internetpengar tar slut nu sa det far bli till nasta gang.

RSS 2.0