Brödbak

Blir riktigt trött på vädret här hemma så det känns skönt att läsa sista sidan i gp om tempraturerna i Sydney.
Här hemma i höstmörkret har jag underhållt mig med bak, åtta-dagars brödet gick åt skogen, däremot blev det tunnbröd som visade sig vara mycket omtyckta att jag bakade det i två omgångar på samma dag, alla måste ju få smaka. Första gången var till tjejerna på frukosten och andra till Martin och några andra bonusar som var med och spelade spel på kvällen, men nu får det vara nog med brödbak på ett tag tycker jag.


Godmorgon

Klockan är lite över åtta på morgonen och är uppe och matar degen, ibland undrar jag om allt står rätt till hos mig. Jästen blev kanonbra och imorgon blir det nybakat till frukost när tjejern kommer på frukostbesök. Får hoppas att det smakar bra också annars är det värre.

Nyhetsmorgon är igång på tv och dom pratar om stora bräder på Australiens östkust, känns lite sådär att åka dit just då måste jag erkänna.


Här kommmer en bild på mamma och pappas helgprojekt. En barnstol till Corinne som de målat om och sytt en ny dyna till så att  hon också kan få sitta med vid matbordet.



Inget mer jobb, bara massor med tid

Nu blir det nog inga mer jobbtider innan resan och de känns rätt skönt att bara få vara hemma och sova ut på morgonen och va hemma själv och göra som jag själv vill på dagen.
De mesta till resan är fixat, ska bara hämta ut mitt pass på resia då dom har fixat visum åt mig och sen är det bara att packa väskan och dra. Till och med packlistan står klar, kankse att jag behöver ta bort nära hälften men det ska nog gå bra de med.

Nu när jag haft så mycket ledig tid har jag påbörjat ett inte så litet bakprojekt. Åtta dagar tar det att baka. Levain bröd heter de och jag har börjat med att göra egen jäst som står och jäser på golvvärmen i badrummet.

 
                 


Imorgon kan det nog bli dags att blanda i vaten och mjöl så om ytterligare tre dagar är brödet klart, så får hoppas att de är gott med tanke på all den tid jag lagt ner.


Nedräkningen har börjat

Dags att börja blogga så ni kan ha lite koll på mig här hemma medans jag är borta. Nedräkningen har börjat och bloggen är nästan färdigdesignad till resan.
Vi börjar med Australien, Sydney närmare bestämmt och åker på obestämmt sätt upp till Cairns där vi flyger vidare till Singapore. Från Singapore tar vi oss även här på obestämmt vis genom malaysia och upp till bankok där vi efter tre månader flyger hem till Sverige igen. Om allt går sm planerat vill säga.

Ryggsäcken är inhandlad och den är inte liten vill jag lova. Nästan lika lång som halva mig, så dubbelvikt får jag nog själv plats i den. Imorgon blir det dags för provpackning och de kommer inte bli lätt för en tjej som mig att packa ner ett tremånaders liv i en ryggsäck på 60 liter. Tror jag får jobba på en packningslista ikväll.

Jag har också förberett mig med en ny kamera som jag får se till att lära mig innan resan så jag kan komma hem med en hel del bra bilder från resan, är ju nått som man alltid vill ha och titta tillbaka på.

     

  




 




RSS 2.0